söndag 27 juni 2010

Eva Dahlgren, 27 juli

Eva Dahlgren får väl ändå sägas vara en av våra stora artister. Hon är tillika en av de få utvalda svenska artister jag gillar, har alltid haft lite svårare för svensk musik.

Eva kommer med vintern i sitt sommarprogram. Den gamla julklassikern "Winter wonderland" får inleda programmet. En något udda inledning när nu äntligen värmen kommit till Sverige.

Den röda tråden genom programmet handlar om Evas försök att hitta gud. Det låter väldigt krystat och lite väl mycket poesiandlighet över det såhär i text, men det är inte så illa som det låter. Hon får nämligen en förfrågan om att skriva texten till ett nytt Requiem till kyrkan. Detta var strax efter tsunamin och de gamla texterna ansågs inte vara tröstande. I samband med att hon fick förfrågan undrade prästen om hon trodde på gud, något som ansågs som en förutsättning för att hon skulle få uppdraget.

Evas tankar och funderingar kring detta blandas upp med många berättelser, historier från hennes uppväxt och bra musik.

Jag tycker att Eva är behaglig att lyssna till och hennes funderingar är inte bara personliga utan också av allmänt intresse. Detta program var en klar förbättring jämfört med gårdagens Annika Sörenstam.

Innehåll
7 av 10
Berättarförmåga
6 av 10
Musikval
8 av 10
Totalupplevelse
7 av 10

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är duktig på att formulera dig och dina tankar. Du gör mig nyfiken på pratarna!

Mats sa...

Tack, kul att du gillar bloggen. Att göra folk nyfikna och sugna på att lyssna är själva syftet med bloggen.

Sommarlyssnaren sa...

Jag håller med dig helt och hållet den här gången! ;-)

Mats sa...

Vad trevligt att vi är överens :-)

Viktor sa...

Grym blogg!

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se