onsdag 30 juni 2010

Per Holknekt, 30 juni

Så var det då dags för den sista sommarprataren i juni. Dagens värd var Per Holknekt, som blanda annat medverkat i första säsongen av Big Brother och numera främst är känd som grundaren av klädmärket Odd Molly.

När jag läste att en klädskapare skulle sommarprata idag spred sig kalla kårar längs min rygg vid minnet av fjolårets J. Lindeberg som var rätt självupptagen och tråkigt.

Men Per är är inte som J. Lindeberg, och tur är väl det. Han har verkligen en historia att berätta. Han har genom alla år varit både oerhört framgångsrik i vad han tagit sig för, men samtidigt fallit djupt mellan framgångarna. Från framgångsrik skateboardåkare, med mästerskapsmedaljer, till narkotikamissbruk. Sen upp igen, nu som skateboardåterförsäljare i Sverige med en försäljning på 20 miljoner första året. För att sen gå ner sig i alkoholism och hemlöshet. Men vändningen kommer än en gång och den här gången verkar den hålla i sig.

Programmet är väl värt att lyssna till, kanske inte så mycket för Pers fantastiska berättarförmåga, utan för att det ger en verkligt fördjupad bild av personen Per, som för mig främst är känd som dokusåpakändisen som sen också startat ett klädmärke.

Musiken är en ganska rolig blandning som kanske inte är allt igenom min smak.

Innehåll
7 av 10
Berättarförmåga
6 av 10
Musikval
5 av 10
Totalupplevelse
6 av 10

En parantes
Idag tog det ofantligt lång tid för Sveriges Radio att lägga ut podversionen av Per Holknekts sommarprogram. Tidigare dagar har det funnits tillgängligt efter 30 minuter, vilket är väldigt bra jobbat, men idag tog det närmar 3 timmar. Kan undra vad denna försening berodde på.

8 kommentarer:

Kajsa sa...

Vilken resa karln har gjort..
Jag tycker det var ett intressant sommarprogram!

Ingrid sa...

Roligt att se att du blev positivt överraskad!

För mig som hört honom förut blev det ju ingen större överraskning och det gjorde hans program mindre intressant.

Mats sa...

Han har väl sin historia att berätta Ingrid och den förändras ju inte. Det kan ju vara lite tråkigt när man hör en föreläsare flera gånger och innehållet är det samma.

Anonym sa...

Per körde sitt sommarprogram direkt medan de flesta andra är bandade. När de är bandade i förvät är poddverisonen också klippt i förväg, men i Pers fall måste det göras efter sändning. Musik ska klippas bort och lite annat.

Mats sa...

Just det, tack så mycket Anonym. Det borde jag ju ha kunnat räkna ut själv.

Jah Hollis sa...

Det finns nog många som gjort liknanade resor, resor som inte slutat (?) så lyckligt som denna. Men historier utan lyckligt slut platsar förstås inte i Sommar.
Jag hörde inte hela programmet, men Holknekt begick en av Sommarpratarnas dödssynder: han tonade i musiken. Spelar man sina favoritlåtar ska man inte tona bort halva låtar för att hinna prata mer.
Men jag håller med om att förra årets kläddesigner var en riktig katastrof. Självupptagen var bara förnamnet!

Mats sa...

Vill man prata mycket så får man allt ta och spela enbart Ramones och andra punklåtar. Fast jag undrar om dom har något krav på en viss mängd musik. När man laddar ner och lyssnar på poddversionen ser man tydligt att det skiljer sig rätt mycket i total prattid mellan de olika sommarpratarna.

Anonym sa...

.. Det finns tiotusentals f.d. fyllon som kämpar på i sina små liv, VAD är det som gör denne man så speciell.. ??!
En uppblåst jävel, gå till din "hobbyförening" och dra dina indiana j. - historier!

DÄR behöver dom cheap thrills.. !!

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se