tisdag 4 augusti 2009

Anne Sofie von Otter, 4 augusti

Anne Sofie von Otter är, för er som inte är så bevandrade inom den klassiska genren, mezzosopran och en av våra mest framgångsrikaste sådana. Hon har förutom en hel drös med skivor och föreställningar inom den mera traditionella klassiska musiken även gjort en del så kallade "cross over projekt" med bland andra Elvis Costello.

Om detta pratar hon i sitt sommarprogram. Om hur hon under 90-talet efter flera föreställningar fått blommor från samma person och hur den personen visade sig vara Elvis Costello. Det ena ledde till det andra och en skiva uppstod.

Anne Sofie von Otters sommarprogram är bra. Det är mycket musikprat, men också en del familjeprat. Musiken är inte alls enbart klassisk utan oerhört blandad. Det var just musiken som var hennes främsta motivation till att sommarprata. Att helt själv få bestämma vilken musik som ska spelas.

Även om detta på förhand kan tyckas verka som ett tråkigt sommarprogram är det det rakt motsatta, intressant och underhållande. Ett trevligt sällskap under en promenad ute i den svenska sommaren som nu är tillbaka.

Innehåll
7 av 10
Berättarförmåga
8 av 10
Musikval
7 av 10
Totalupplevelse
7 av 10

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se