söndag 28 juni 2009

Eric Bibb, 28 juni

Foto: Sveriges Radio

Återigen någon jag aldrig hört talas om. När folk man inte hört talas om pratar om sitt liv är det inte alltid intressant.

Eric Bibb pratade just om sitt liv - om hur han flyttat mellan USA och Sverige och försökt klara sig fram på sin musik. Och så pratar han om sin musik.

Till en början kändes det trist, men det blev ändå lite intressant. Eller, tja, inte intressant, men angenämt att lyssna på.

Musiken var annorlunda - mycket blues och några riktigt gamla, skrapiga låtar. Lite mysigt faktiskt. Och ett stort plus för barnlåten han skrivit själv och som han och hans son sjungit in. Texten gick något i stil med "Vi är bruna" och "Det finns många som vi, i Afrika och Sydamerika". Det var en kul och fin låt. Med äkta amerikansk brytning.

Lyssningsvärt? Ja, om man har tid över eller är Eric Bibb-fan.

Totalbetyg på Eric Bibbs sommarprat: 5

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt program. Bättre borde väl kunna krävas av sr? Verkar som han var där för att få in lte mer STIM pengar åt sig. Aldrig förr hört talas om karln.
Förstod inte ens hälften av han sa och vad karln överhuvud talade om.
Hoppas det var sista gången gillt för honom!

Jesper Karlqvist sa...

Att förstå vad han sa var inga problem. Och dessutom har ju han sina 90 minuter till sitt förfogande och får nog prata om vad han vill och spela vad han vill.

Men som du säger (Anonym) - lite tråkigt var det.

Anonym sa...

äh vad gnälligt! Jag lyssnar på det nu på webben och det är jättetrevligt.

Okänd man även för mig, men blues skapar inga "kändisar". Han har levt/lever ett jätteintressant liv och har massor av livserfarenhet som han delade med sig av.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se