måndag 22 juni 2009

Ingvar Kamprad, 20 juni

Redan på förhand är historien om Ingvar Kamprads resa, från jordbrukarson i den småländska myllan till miljonär (eller om det är miljardär) med boende i Schweiz, relativt välkänd. Jag hade därför hoppats på att få höra lite mera om hur det gick till när IKEA startades och hur klivet från postorderföretag till miljardkoncern gick till. Jag hade också förväntat mig ett mera linjärt berättande.

Nu får vi istället höra lite om hur hans företagande startade, men sen hoppar han helt plötsligt fram ett antal årtionden för att börja prata om hur media har utpekat honom som skattesmitare. Han återkommer flera tillfällen i programmet till media, och förnekar bland att han skulle vara en av världens rikaste personer, som han så många gånger utpekats.

Det kanske mest intressanta är när han beskriver svårigheterna kring etableringen i Ryssland och hur de förlorat mångmiljardbelopp där. Detta blev också en stor nyhet i medierna på midsommardagen.

Ingvar Kamprad hoppar fram och tillbaka i historien under sitt sommarprogram. Jag upplever det som lite rörigt. Han har inte direkt en röst som fångar och tyvärr gör inte heller innehållet det. Musiken i programmet når inte heller några direkta höjdpunkter.

Innehåll
4 av 10
Berättarförmåga
2 av 10
Musikval
2 av 10
Totalupplevelse
3 av 10

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se