söndag 5 juli 2009

Herman Lindqvist, 5 juli

Sommarpratare Herman Lindqvist
Foto: Sveriges Radio

Herman Lindqvist är en kunnig man. Nuförtiden är han väl mest känd för sina många böcker om historia. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av just historia, men jag funderar på att kanske lyssna på någon inläst version av hans böcker. Det är nog lite mer spännande att höra en av hans böcker än att läsa tråkiga läroböcker i skolan.

Herman Lindqvist berättade om hur det inte nödvändigtvis var bättre för, men att saker alltid förändrades. Om hur man nu släpper skivor och böcker, och att man förr fick skämmas om man släppte något överhuvudtaget. Lite humor, alltså.

Han talade om hur både Kungen och Kronprinsessan Victoria hade humor. Och hur Kungen fått Rysslands president Putin att skratta genom att nämna hur han blivit medlem i The International Cake Society - för folk som blivit tårtade.

Och så berättade han om alla krig han varit med om som journalist. Hur han varit nära döden när han blivit biten av en spindel i Afrika och suttit i krigsläger.

I ärlighetens namn kommer jag inte ihåg allt han pratade om, men det var ändå intressant och underhållande. Helt klart lyssningsvärt.

Totalbetyg på Herman Lindqvists sommarprat: 7

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se