söndag 26 juli 2009

Ola Salo, 26 juli

Ola Salo och Sommar i P1, ja detta var helt klart ett av de sommarprat som jag såg fram emot mest. Men hur blev det då, infriades förväntningarna?

Både ja och nej. Det börjar väldigt intressant med The Arks kanske inte jättelyckade spelning på den svenska ambassaden i Washington. Ola Salo berättar om konsertens genomförande, andra skämt han drog under konsertens gång och reaktionerna på konserten. Han berättar vidare om sina egna reaktioner på media och den amerikanska kritiken mot framför allt honom som person.

Efter ett tag hamnar Ola Salo i prat om yoga som han mötte i samband med sin retreat i Indien efter allt schlagerstohej och sen blir det en hel del prat om Jesus, gud och Jesus Christ Superstar vilket jag inte tyckte var så värst spännande. Lite om skapande av The Arks nya skiva bidde det med i slutet av programmet.

Men musiken och låtlistan är enastående bra genom hela programmet. Det är klart den Indiska musiken i mitten var kanske inte så spännande, men den kom i alla fall i ett sammanhang. Låten från Jesus Christ Superstar är helt klart den bästa låten i hela musikalen, men lyssna hellre till Ian Gillian från 1970 (Spotifylänk) som jag tycker är bättre. Detta var helt klart den bästa låtlistan ännu så länge i sommar, som blir svår att slå.

Innehåll
7 av 10
Berättarförmåga
7 av 10
Musikval
10 av 10
Totalupplevelse
7 av 10

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se