torsdag 2 juli 2009

Joe Labero, 2 juli

Joe Labero är kanske Sveriges mest kända trollkarl, eller illusionist som det väl egentligen heter. Han är ursprungligen från Alvesta, i Småland, något som han i sitt sommarprogram återkommer till vid ett flertal tillfällen. Själv har jag inte sett Joe Labero annat än på TV.

I sitt sommarprogram så berättar han om hur han fick upp ögonen för magi på Alvesta marknad, där en dansk trollkarl uppträdde. Hemma fick familjen utstå och agera testpiloter för nya trix. Hans bror gjorde alltid sitt yttersta för att försöka avslöja trixen. Hans mamma fick bli itusågad. Joe Labero berättar även, som så många andra sommarpratare, om en förälders bortgång. I Joe Laberos fall var det hans pappa.

I sitt sommarprogram berättar Joe Labero flera olika kända personer han mött under sin karriär. Han har bland annat spelat golf mot Bill Clinton, och vunnit. Det blir bitvis nästan lite väl mycket "namedropping" och ibland känns det nästan som han skryter när han pratar om sin egen förträfflighet.

Jag hade nog velat höra lite mer om hur han arbetar kring en ny show och inte så mycket om vilka shower han själv sett i Las Vegas och vilka, förvisso spännande, personer han mött. Rent musikaliskt börjar han med att spela ett antal musikstycken från sina shower, vilket jag inte tycker är så roligt. Men sen tar det sig och han spelar rätt sjyst rock.

Joe Labero sommarpratar ganska lätt och ledigt, men jag saknar ett lite större djup i hans egna verksamhet.

Innehåll
4 av 10
Berättarförmåga
6 av 10
Musikval
5 av 10
Totalupplevelse
5 av 10

2 kommentarer:

Samtidigt sa...

Självdistans
0 av 10

Helt klart den hittills mest uppblåsta sommarprataren hittills.

Mats sa...

Då måste du ha missat Johan Lindeberg.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se