måndag 20 juli 2009

Madeleine Westin, 20 juli

Madeleine Westin, känd från TV som man brukar säga. Hon är metrolog på TV4 och talar givetvis mycket om väder i sitt sommarprogram. Väder är intressant, det tror jag att många svenskar tycker. När vi väljer att kallprata, så är det oftast om vädret. Jag kallpratar ofta på mitt jobb, och nästan dagligen blir det ett och annat om vädret.

Madeleine Westin berättar om sina morgonrutiner och om hur hon skapar prognoserna vi sen får se till morgonkaffet. Ett och annat tips får man med under programmets gång. Till exempel hur man kan ta reda på när dimman ska lätta. Lyssna efter fågelsång. När du hör fåglarna, så kommer dimman att lätta inom en halvtimme.

Som många andra metrologer är hon oroad av klimatförändringarna som sker i Sverige och övriga världen. Hon uppmanar oss alla att försöka leva lite "klimatsmart", för självklart kan vi och ska vi göra något åt det hela.

Madeleine Westins sommarprogram är riktigt bra. Det är intressant och har ett viktigt och tydligt budskap, men blandat med personliga upplevelser och trevliga berättelser. Dessutom har hon sommarens hittills bästa låtlista, även om jag gärna skulle velat ha väderlåtar rakt igenom. Vad sägs om till exempel Tom Waits - Strange weather och Bob Dylans - Thunder on the mountain.

Innehåll
9 av 10
Berättarförmåga
8 av 10
Musikval
9 av 10
Totalupplevelse
9 av 10

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se