lördag 4 juli 2009

Lena Philipson, 4 juli

Sommarpratare Lena Philipson
Foto: Sveriges Radio

Utan några som helst fördomar gick jag in i detta sommarprat. Jo, visst känner man till Lena Philipson, och visst står det en skiva med henne i hyllan. Och som den schlagerfanatiker jag är så kan jag ju inte undgå att känna att hon är lite av en ikon i den världen.

Och så började hon prata. Hon pratade om sin uppväxt och om pappan som spelade musik i källaren. Och vet ni vad - hennes pappa har gått bort! Det är ju självfallet hemskt när det händer, men nu tror jag att det är något sorts tema som Sveriges Radio har lyckats smuggla in bland alla sommarpratare. Nåja, hon la inte ner alldeles för mycket tid på det.

Hon berättade istället om resan från vinnandet av en talangtävling i Norrköping till Melodifestivalen 1986 - en milstolpe bland schlagerlåtar som vi ju alla känner till. Och sen vidare genom livet via ett vitmålat mikrofonställ till gnabb med Orup.

Lena PH var lite smårolig ibland. Eller underhållande i alla fall. Ni vet sådär som Prat i kvadrat kunde vara. Det var inte roligt-ha-ha, utan något man kunde slå på om man ville slå ihjäl en halvtimme utan att ha tråkigt.

Totalbetyg på Lena Philipsons sommarprat: 7

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se